Jdi na obsah Jdi na menu

Moderní ACM podklad pro olejomalbu

Než začnete číst, je důležité zbavit se všech romantických představ o tom, jak pracuje současný umělec. Popíjení absintu, malování lehkých holek v Moulin Rouge, nošení baretu a dlouhého pláště  to vše už je minulost.

Malování menších a středních formátů na napnuté plátno? Zajděte si do muzea a zjistíte, že mnoho významných obrazů bylo namalováno na dřevěné desky, plátno jako podklad se začalo používat později. Napnuté plátno je náchylné k poškození a málo odolné k atmosférickým vlivům. Snadno se protrhne nebo jinak mechanicky poškodí. V tomto ohledu dřevo a dřevěné desky jako podklad pro malbu vedou na plné čáře. Nicméně ani desky nejsou bez dodatečných izolačních úprav proti zmíněným atmosferickým vlivům dostatečně odolné. I přes veškerou tradiční hodnotu zmíněných materiálů nesmíme ignorovat stálou potřebu hledání nových a vhodnějších materiálů pro užití v malbě. Jak z toho ven ?

 

 

Řešení ?!

Řešení nalezne ve filmu Planeta opic ! Co nám zobrazené scéna prozrazuje ? Ano !! dopravní značení z ACM panelů přežije i ohromnou apokalypsu :)

bez-nazvu.jpg

Sendvičový panel je tvořený dvěma hliníkovými plechy s polypropylenovým jádrem. Tyto materiály mají povrch z kvalitního vypalovaného laku. Povrch je upraven pro možnost potisku a je chráněn fólií. Desky jsou určeny pro nadstandardní aplikace s luxusním vzhledem. Desky se vyznačují tuhostí, pevností a oproti termoplastům nižší tepelnou roztažností. U sendvičových panelů plastové jádro tlumí rezonance. Jednoduše řešeno ideální a hlavně trvanlivý podklad pro vaše obrazy !

dibond_1mod_556.jpg                         

 

V sekci e ahop lze zakoupit desky připravené pro malování. Desky v různých velikostech jsou dostupné jak s bílým akrylovým podkladem tak i s olejovou imprimturou zde

 

desky.jpg